ЗМІ розкрили умови і терміни відкриття кордонів країн Євросоюзу



Громадяни країн, які не входять до ЄС, можуть зіткнутися з проблемами при в’їзді до Європи.

У Євросоюзі працюють над проектом запуску системи COVID-паспортів. Єврокомісія направила главам МЗС країн ЄС попередні відомості про роботу системи і представить відповідний законопроект у березні. Європейська влада сподівається на впровадження сертифікатів про вакцинацію вже до літа, щоб встигнути до початку туристичного сезону. Раніше про створення електронних сертифікатів вакцинації домовилися лідери ЄС.

Повідомляє - джерело.

За інформацією видання Financial Times, на впровадженні ковід-паспортів вже до літа наполягають Португалія, Іспанія та Італія. Нові документи повинні посприяти відновленню авіасполучення всередині ЄС і з країнами, які не входять до складу Євросоюзу.

Що планують вказати в COVID-паспортах

  • Інформацію про вакцинацію від коронавірусу
  • Відомості про проходження тестів на COVID-19
  • Інформація про одужання від коронавірусної інфекції

Втім, журналісти FT вказують, що проблемою для відновлення вільного перетину кордонів з третіми країнами може стати ситуація з вакцинацією препаратами, які не зареєстровані e ЄС. Також у багатьох країнах йде вакцинація від коронавірусу в порядку черги по групах ризику. Наприклад, у молоді менше шансів на проходження процедури вакцинації.

Раніше у Єврокомісії заявляли, що перший варіант проекту закону про впровадження сертифікатів вакцинації буде представлено в березні. Згідно з відомостями Euronews, на підготовку документа піде як мінімум 3 місяці. Отже, ідея з така ідея може бути реалізована не раніше липня.

Covid-паспорт і поїздки за кордон

  • У зв’язку з початком вакцинації проти коронавірусу ybprf держав прийняла рішення про впровадження так званих “паспортів вакцинації” – спеціальних документів, які містять інформацію про те, що людина зробила щеплення проти від COVID-19. При цьому йдуть дискусії, згідно з якими держави при перетині кордонів в найближчому майбутньому будуть вимагати відповідні документи.
  • Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко стверджував, що якщо країни, до яких мають намір відправитися українці, вимагатимуть такі документи, то Київ почне видавати сертифікати про вакцинацію.
  • Євросоюз 26 лютого прийняв рішення залишити закритими кордони для туристичних і нецільових поїздок. Рішення пов’язане зі складною ситуацією з епідемією COVID-19 у Європі.


Читайте також:


Залишити коментар: