Зеленський увів у дію рішення РНБО про подвійне громадянство: що заборонять українцям з двома паспортами



Кабінет міністрів повинен розробити ряд документів щодо цього питання. 

Пише - джерело.

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про протидію загрозам національній безпеці у сфері громадянства.

Про це інформує пресслужба Офісу глави держави.

РНБО, Кабмін разом із ЦВК та СБУ повинні проаналізувати законодавство щодо питань, пов’язаних з подвійним (множинним) громадянством.

Зокрема, вони повинні встановити, можуть громадяни України, які мають громадянство (або підданство) іноземної держави, займати певні державні та політичні посади, виконувати функції держави або місцевого самоврядування.

Протягом шести місяців Кабінет міністрів має запропонувати Верховній Раді законопроєкт щодо подвійного громадянства, який заборонить українцям з подвійним громадянством:

-претендувати на виконання функцій держави або місцевого самоврядування;
-займати керівні посади на стратегічних об’єктах державної власності;
-мати допуск до державної таємниці;
-бути членом виборчої комісії, офіційним спостерігачем або проводити передвиборчу агітацію на загальнодержавних і місцевих виборах;
-бути членом політичної партії.

Також на розгляд парламенту внесуть документ про порядок відмови та виходу з громадянства (підданства) іноземної держави.

“Крім того, на законодавчому рівні має бути передбачений порядок подання громадянами України декларацій про набуття іноземного громадянства. Для жителів окупованих територій Донецької, Луганської областей та Криму цей порядок буде вводитися в дію лише після відновлення територіальної цілісності”, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що РНБО доручила Кабміну

РНБО доручила Кабміну протягом двох місяців розробити законопроєкт щодо подвійного громадянства: подробиці
розробити законопроєкт щодо подвійного громадянства. За словами Олексія Данілова, питання подвійного громадянства є вкрай важливим для держави.


Читайте також:


Залишити коментар: