Від COVID-19 вмирає багато молодих: місцева мешканка розповіла про страшну ситуацію на Прикарпатті



В Івано-Франківській області, де зафіксовано різкий сплеск захворювання коронавірусною інфекцією, люди хворіють цілими родинами, серед померлих – багато молодих людей.

Повідомляє - джерело.

Про це повідомили місцеві жителі виданню “Вести”.

За розповідями жителів області, статистика хворих може бути неточною, тому що у великих сім’ях часто делегують здавати тест тільки одну людину, а хворіють при цьому все.

“Хворіють цілими сім’ями, але тести здає хтось один – дорого адже. Ось у сусідів захворіли восьмеро людей. Померла тільки бабуся, їй під 90. Але в довідці про смерть написали” гострий бронхіт”. Тобто статистику по Карпатам потрібно множити на 5-6, за кількістю членів сім’ї “, – розповіла мешканка Надвірнянського району Аліна Бондарчук.

Вона також стверджує, що жертвами хвороби стали частіше стає молоді люди.

“У двох моїх подруг померли зяті, їм було до 40 років. Хоча в минулому році нам говорили, що це хвороба літніх”, – підкреслила жінка.

Аліна Боднарчук говорить про переповнену лікарні в райцентрі, де місць немає навіть в коридорах.

“Возять в сусідні, наприклад, в Богородчанському районі. Гроші за лікування великі платять. Все, що із заробітків привезли, віддають. У нас кажуть: причина – Буковель і лижники, звідти рознесли по всіх селах”, – зазначила вона.


Читайте також:


Залишити коментар: