У Кабміні розповіли, чи планують вводити локдаун в Україні



Кабінет міністрів України більше не планує вводити локдаун для стримання поширення коронавірусу. Цьому сприяла масова вакцинація громадян.

- джерело.

У Кабміні розповіли, чи планують вводити локдаун в Україні

Про це у середу, 29 грудня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Засідання Уряду транслювалось на YouTube (щоб переглянути відео, доскрольте новину до кінця).

“Завдяки запуску безкоштовної та доступної вакцинації, ми більше не плануємо вводити тотальні локдауни. Бізнес може працювати навіть у “червоних” зонах, якщо його працівники вакциновані на 100%”, – сказав Шмигаль.

Він додав, що вакцинація від COVID-19 була одним із головних завдань цього року. Усі наявні в Україні вакцини безпечні та перевірені. А головне – вони захищають від тяжкого перебігу хвороби.

Прем’єр також зазначив, що найближчим часом буде щеплено 50% дорослих українців. Вакцин достатньо, щоб усі охочі могли вакцинуватись.

Загалом із початку 2021 року в Україну було поставлено понад 40 млн доз. Також поставки вакцин очікуються і наступного року.

Загалом, за словами Шмигаля, цього року Уряд витратив понад 35 млрд гривень на фінансування протидії коронавірусу COVID-19. До цієї цифри входять: доплати медикам, закупівля кисню та кисневих станцій, фінансування тест-лабораторій та інше.

Варто зазначити, що загальна кількість щеплень, які з початку кампанії провели в Україні, перевищила 28,1 млн. Повний курс вакцинації пройшли 14 639 496 українців. Тож, станом на середу, 29 грудня, в Україні повністю вакциновано близько 35% громадян.


Читайте також:


Залишити коментар: