Що їсти під час COVID-19, щоб швидше одужати



За допомогою харування можна полегшити свій стан під час захворювання.

- джерело.



Під час захворювання на коронавірус найчастіше люди відчувають слабкість та нестачу сил і за допомогою продуктів можна їх відновити.

То що ж їсти коли хворієш на коронавірус?

По перше, потрібно дотримуватись усіх рекомендацій лікаря. Окрім цього важливо знати, що усі рекомендації, що наводяться, є загальними, тому ви можете обрати лише ті продукти та напої, які вам до вподоби.

Водний баланс

Новий штам “Дельта” часто характеризується наявністю діареї та лихоманки. Ці симптоми призводять до зневоднення, тому необхідно підтримувати баланс рідин в організмі, для цього додайте в раціон:
воду;
чай з медом;
бульйон;
сік.

Чай наповнить організм водою, а мед заспокоїть кашель. А натуральний сік допоможе підтримати водний баланс та наситить корисними вітамінами.

Калорії під час коронавірусу

Під час коронавірусу або застуди організм потребує багато енергії, щоб ефективно боротись із захворюванням. Тому організм черпає сили переважно з їжі, тому важливо подбати про збалансований раціон. Якщо ви хочете замінити натуральні вітаміни з продуктів на добавки, обов’язково проконсультуйтесь з лікарем щодо доз та терміну вживання.

Які продукти потрібно виключити

Перш за все потрібно відмовитись від алкоголю. Адже він зневоднює, пригнічує імунну систему, заважаючи їй боротись з вірусом, та призводить до нудоти.
Окрім алкоголю, необхідно на період хвороби і після виключити вживання наступних груп продуктів:
солодке і здоба;
приправи;
соус, кетчуп, майонез;
ковбаснi вироби та копченості;
напівфабрикати;
кава, шоколад;
транс – жири (торти, вафлі, маргарин, фаст-фуд).


Читайте також:


Залишити коментар: