Підвищить рівень безпеки! Зеленський підписав важливий закон для водіїв



Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким встановлюється відповідальність водіїв за порушення правил перевезення дітей. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

- джерело.

Внесеними змінами до Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлюються штрафи у 30 і 50 (повторне порушення протягом року) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перевезення дітей без спеціальних крісел, а на органи Національної поліції покладається обов’язок розглядати справи про адміністративні правопорушення щодо цього.

“Чинним законодавством не було передбачено норми, яка встановлювала б відповідальність за порушення правил перевезення дітей. Реалізація закону забезпечить усвідомлення ступеня відповідальності осіб, що перевозять дітей, і тим самим підвищить рівень безпеки дітей на дорозі, сприятиме зменшенню дорожньо-транспортного травматизму та смертності дітей. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування”, – пояснили в Офісі президента.

Днями повідомлялося, що перевізники відмовляються купувати в салони крісла для дітей, відповідно і платити штрафи за транспортування дітей у неналежних для цього умовах в салоні. Водіїв, які возять дітей без автокрісел, невдовзі почнуть штрафувати: 510 гривень платитимуть уперше, 850 гривень – за повторне правопорушення.


Читайте також:


Залишити коментар: