“300 тисяч доларів хабара” :Суд виніс рішення чиновниці Офісу президента



Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід чиновниці Офісу президента Світлані Кондзелі у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на два місяці.

- джерело.

“На чиновницю покладено додаткові обов’язки – цілодобово не залишати місце проживання, утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорти для виїзду закордон, інші документи, що дають право на в’їзд та виїзд з України, носити електронний засіб контролю”, – повідомили у ВАКС.

Дії Кондзелі кваліфіковано за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України.За версією слідства, посадовиця Офісу президента разом із ексзаступницею міністра культури Вікторією Лісничою та ще одним співвиконавцем вимагали від фізичної особи 300 тисяч доларів США хабара за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК “Нафтогаз України”. 12 листопада їх затримали після отримання першого траншу в сумі 150 тисяч доларів.

Перед цим ВАКС також обрав запобіжні заходи екзаступниці міністра культури (тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення 576 тис. грн застави) та ще одному співвиконавцю.


Читайте також:


Залишити коментар: