Новий вид коронавірусу – собачий: зафіксовано випадки зараження людини



Американські дослідники виявили, що коронавірус може передаватися між людиною та твариною. Більш того, це відбувається швидше, ніж передбачалося раніше.

- джерело.



Про це повідомляє Clinical Infectious Diseases.

Команда дослідників з Університету Флориди на початку 2021 виявила перший випадок передачі COVID-19 від свині людині. Зараз вони виявили новий, більш ранній, випадок зараження собачим коронавірусом людини на Гаїті в 2017 році.

Відомо, що у 2017 році член медичної бригади зі США поїхав на Гаїті, а коли повернувся, то захворів. Лікар відчував втому і мав лихоманку. У цей період на острові був спалах вірусу Зіка, але це захворювання не підтвердилося. Вчені взяли аналіз сечі у зараженого та перевірили на наявність різних вірусів – тест на коронавірус виявився позитивним.

Коли дослідники перевірили тип коронавірусу за допомогою ПЛР-тесту, то виявилося, що він на 99,4% співпав із собачим коронавірусом людини, виявленим раніше в Малайзії.

Проте зразок 2017 року був трохи модифікований – у його складі знайшли інші коронавіруси собак, котів та свиней.

Що це означає
Щоб завершити пандемію коронавірусу, вчені вважають, що потрібно краще вивчити коронавіруси тварин та людей. І нові невідомі типи вірусів допоможуть дослідникам покращити діагностичні тести, які можна використовувати у повсякденному моніторингу.

Коли стане зрозумілим, як саме ці віруси взаємодіють між собою і чому переміщаються від тварин до людини, вчені зможуть визначити комбінації генів, які є небезпечними для людей.

Ці знання допоможуть винаходити більш дієву вакцину та розробити альтернативні методи лікування.


Читайте також:


Залишити коментар: