Доктор Комаровський розповів про небезпеку сучасних вакцин від коронавірусу



Відомий український лікар і телеведучий Доктор Комаровський розповів, чи можна довіряти препаратам для вакцинації Pfizer і чи варто робити третє (бустерне) щеплення.

- джерело.



Запитання, які хвилюють українське суспільство, поставив Доктору Комаровському журналіст Дмитро Гордон. Під час бесіди Євген Олегович зазначив, що на сьогоднішній день вже завершено третю фазу досліджень з вакцин Pfizer, Moderna теж практично вже закінчує заключний етап випробувань.

Обидві вакцини лікар-педіатр вважає абсолютно безпечними для здоров’я та життя людей. Це означає, що українці можуть одержати третю дозу бустерної або додаткової вакцини. Зробити це можна через півроку після другої дози. Чи обов’язково потрібно ставити третє щеплення від коронавірусу? Доктор Комаровський вважає, що так.

“Я вважаю, однозначно так. Півроку після другої дози – так, однозначно треба”, – зазначив педіатр.

Чи доведеться громадянам України отримувати четверту дозу вакцини від коронавірусу в майбутньому, Євген Комаровський відповів, що поки що це нікому не відомо.

У будь-якому випадку, давати направлення на вакцинацію, а також отримання бустерної дози повинен лікар на підставі проведеного обстеження.


Читайте також:


Залишити коментар: