Франція рекомендує молодим людям відмовитися від щеплення препаратом Moderna. В чому проблема



Національне управління охорони здоровʼя (HAS) Франції не рекомендує щепити від коронавірусу вакциною Moderna людей віком до 30 років.

- джерело.



Про це йдеться у звіті управління.

За результатами досліджень, у людей віком від 12 до 50 років та особливо у людей віком до 30 років підтвердився ризик міокардиту Довідка
Запалення серцевого мʼяза.
(і перикардиту Довідка
Запалення зовнішньої оболонки серцевого мʼяза.
) протягом 7 днів після вакцинації мРНК-вакциною.

«Серед населення віком 12—29 років цей ризик приблизно в пʼять разів менший у разі використання вакцини Pfizer (Comirnaty), якщо порівнювати з Moderna (Spikevax)», — йдеться у висновку HAS.

У зв’язку з цим громадянам до 30 років рекомендують щепитися вакциною компанії Pfizer.

Водночас французьке агентство наголосило, що людям старше 30 років рекомендовано використовувати вакцину Moderna, оскільки її ефективність є трохи вищою.

4 жовтня Європейське агентство лікарських засобів (EMA) дозволило вводити бустерні дози вакцин проти коронавірусу Pfizer і Moderna
Європейський регулятор дозволив третю дозу Pfizer і Moderna людям з ослабленим імунітетом. Інші можуть пройти ревакцинацію через пів рокуЄвропейський регулятор дозволив третю дозу Pfizer і Moderna людям з ослабленим імунітетом. Інші можуть пройти ревакцинацію через пів року
. Після цього країни Скандинавії (Данія, Швеція, Фінляндія та Норвегія) закликали не щепити молодь вакциною Moderna.
Раніше Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило застосування третьої дози вакцини проти коронавірусу від компаній Pfizer і Moderna для американців з ослабленим імунітетом.
10 липня Євросоюз розкрив статистику побічних ефектів після вакцинації. Вакцина Moderna на 20 мільйонів щеплень показала 19 випадків захворювання серця.
Рік тому Moderna оголосила остаточні результати третьої фази випробувань своєї вакцини
У Moderna заявили, що їхня вакцина від коронавірусу на 95% запобігає зараженню, а на 100% — важкому перебігу хворобиУ Moderna заявили, що їхня вакцина від коронавірусу на 95% запобігає зараженню, а на 100% — важкому перебігу хвороби
. Вони довели її ефективність у 94,1%. Вакцина може зберігатися у звичайному домашньому або медичному холодильнику до 30 днів і не втрачати своїх властивостей.


Читайте також:


Залишити коментар: