Куди піти: головні події 19–26 лютого



У неділю, 19 лютого, у Національному музеї «Київська картинна галерея» (вул. Терещенківська, 9) триває виставка «Сальвадор Далі. Божественна комедія».

- джерело.
Куди піти: головні події 19-26 лютого

У 50-х роках XX століття Сальвадор Далі отримав завдання проілюструвати «Божественну комедію». Так народилися 100 акварелей, по одній для кожної зі ста пісень поеми.

Корпус ілюстрацій – унікальний приклад книжкової графіки митця. Завдяки співпраці з галереєю ARTAREA й Благодійним фондом підтримки культури та мистецтв стало можливим познайомити українську публіку з «Божественною комедією» в інтерпретації Сальвадора Далі у стінах музею. Експозиція доповнена тематичними інсталяціями та відеорядом, що занурять відвідувачів у атмосферу дантівського всесвіту.

Початок об 11:00. Вартість квитків: 50–100 грн.


У середу, 22 лютого, у вітчизняному прокаті з’явиться нова стрічка режисера Ахтема Сеітаблаєва «Мирний-21».

Історія про довіру і її відсутність на тлі подій, які розгортаються на сході України на початку 2014 року. Головна тема розкривається через призму луганського прикордонного загону, бійців якого сепаратисти та російські спецслужби марно намагаються змусити зрадити свою країну.

Розклад сеансів та вартість квитків слід уточнювати на сайтах кінотеатрів.


У четвер, 23 лютого, у вітчизняному прокаті з’явиться трилер на основі реальних подій «Ведмідь під кайфом».

Через невдале приземлення посеред густих лісів Джорджії наркодилер губить сумки, вщент заповнені кокаїном. Проте головна біда починається тоді, коли дикий ведмідь знаходить загублений вантаж. Проковтнувши величезну кількість речовини та відчувши справжню жагу крові, він починає жорстоке полювання на людей.

Розклад сеансів та вартість квитків слід уточнювати на сайтах кінотеатрів.


У п’ятницю, 24 лютого, в осередку «Кіноспільнота» в Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) відбудеться творча зустріч та національна прем’єра фільму «Лариса Кадочникова. Війна».

Куди піти: головні події 19-26 лютого

Лариса Кадочникова – легенда українського театру і кіно, виконавиця ролі Марічки в культовому фільмі Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». На творчому вечорі вона розповідатиме про свій «фронт», про сьогодення, про життя і про кіно.

Після зустрічі – прем’єра фільму Дмитра Томашпольського «Лариса Кадочникова. Війна», обговорення картини, фотосесія з актрисою.

Початок о 15:00. Вартість квитків: 100–200 грн.


У неділю, 26 лютого, у Національному академічному театрі опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка (вул. Володимирська, 50) відбудеться балет на 2 дії «Жізель».

Балет Адольфа Адана «Жізель» належить до тих творів, сама назва яких стала символом романтизму. У виставі втілились ідеї й образи, що панували у 30–40-х роках XIX століття і в поезії, і в драматургії, і в живописі, і в музиці.

Улюблені мотиви романтиків: розлад мрії та дійсності, втрачені ілюзії, ностальгічний сум за ідеалом, сконцентровані у головній темі – глибокої й жертовної любові, – набули у «Жізелі» хвилюючого гуманістичного змісту.

Куди піти: головні події 19-26 лютого

Любов всесильна: вона перемагає навіть смерть. Балет утверджує думку, висловлену Генріхом Гейне: «Ніяке заклинання не встоїть проти любові. Любов же є найвище чаклунство, усякі інші закляття поступаються перед нею». «Жізель», яка так поетично оспівала любов, сама народилася з цього почуття.

Початок о 15:00. Вартість квитків: 400–1000 грн.


Читайте також:


Залишити коментар: