ДОПОВНЕНО: «Ашан» допомагає окупантам у рф та Україні – The Insider



Що сталося. Російські філіали французьких супермаркетів «Ашан» постачають допомогу російським військовим, зокрема на тимчасово окуповані території (ТОТ) України.

- джерело.

Джерело. Про це йдеться у розслідуванні The Insider.

Деталі. Журналісти отримали доступ до деяких документів російського філіалу французького «Ашану», які свідчать про постачання товарів російським військовим. Цю інформацію також підтверджують деякі представники магазинів, з якими спілкувався The Insider.

	«Ашан» постачає допомогу російським військовим, зокрема на тимчасово окуповані території України – The Insider

Серед товарів, які відправляють окупантам, їжа, одяг, сигарети та запальнички. Дехто з представників російського «Ашану» заперечував постачання російським військовим і заявляв, що «гуманітарну допомогу» спрямовували своїм співробітникам.

За підрахунками The Insider, рашисти отримали від «Ашану» допомоги на 2 млн руб. (за курсом НБУ майже 1 млн грн). При цьому підтримку могли отримати від 1 до 2 батальйонів (один батальйон – від 400 до 800 осіб).

Крім того, журналісти видання помітили, що мережа «Леруа Мерлен», що входить до одного холдингу з «Ашаном», також, ймовірно, постачала «допомогу» до ТОТ. Коробки з відповідним логотипом помітили на фотографіях із Маріуполя, де члени «молодої гвардії єдиної росії» розвантажують допомогу.

	«Ашан» постачає допомогу російським військовим, зокрема на тимчасово окуповані території України – The Insider

The Insider наголошує, що російське керівництво «Ашана» від коментарів відмовилося, а в пресслужбі французького заявили, що компанія «перебуває поза політикою і жодною підтримкою військовослужбовців не займається».


ДОПОВНЕНО:

Мережа «Ашан Україна» звернулася до штаб-квартири гіпермаркетів у Франції – там інформацію про «допомогу» окупантам російськими філіалами спростовують.

«Auchan Україна вимагає пояснень від французького офісу! Ми шоковані інформацією, яка була опублікована в журналістському розслідуванні щодо допомоги армії країни-агресорки», – йдеться у повідомленні.

Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що «Ашан» не піде з російського ринку. Про це заявив гендиректор компанії.


Читайте також:


Залишити коментар: