“За кілька днів легкі ознаки здатні стати “пекельними”, штам “Омікрон” має 3 особливі симптоми”: медики про загрозу вірусу



Світом шириться таємничий штам “Омікрон”. Він бентежить медиків і викликає глибоке занепокоєння у науковців. Тим часом світові вчені на основі попередніх досліджень роблять обережні заяви про те, що ж насправді очікувати простим людям від нового штаму.

- джерело.



Як інформує “Obozrevatel”, центр контролю та профілактики захворювань США (CDC) заявив про виявлення вже понад 40 випадків зараження штамом Омікрон у Сполучених Штатах. Понад три чверті з усіх інфікованих були вакциновані від COVID-19 і майже всі вони хворіли у легкій формі.

Директорка CDC Рошель Валенські розповіла, що у разі зараження Омікроном у людей спостерігалися такі симптоми, як кашель, закладеність носа та втома. І лише одного з більш ніж 40 людей було госпіталізовано. Про це лікарка розповіла в інтерв’ю Associated Press.

Рошель Валенські наголосила, що робити висновки про небезпеку Омікрона поки що зарано, оскільки наявні дані є неповними. За інформацією CDC, деякі випадки зараження новим варіантом коронавірусу можуть ставати дедалі більш серйозними через кілька днів і тижнів.

Що ж до перших виявлених випадків, то Валенські акцентувала, що більшість хворих – молоді люди і близько третини цих пацієнтів напередодні подорожували за кордон.

CDC зараз намагається встановити, чи викликає штам Омікрон більш тяжке захворювання, ніж інші типи коронавірусу. Висновок про те, що майже всі випадки досі є легкими, може бути відображенням того, що хвороба охопила переважно вакцинованих людей, які, як очікується, матимуть легші захворювання, заявили представники CDC.


Читайте також:


Залишити коментар: