З 1 грудня в Україні зміняться ціни на газ: “Нафтогаз” попередив клієнтів



“НАК “Нафтогаз” попередив споживачів про зміну тарифів на газ з 1 грудня 2021 року.

- джерело.

З 1 грудня в Україні зміняться ціни на газ: "Нафтогаз" попередив клієнтів


Як повідомляє пресслужба компанії, побутові споживачі природного газу, яких обслуговує ПОН (постачальник “останньої надії”), повинні обрати та під’єднатися до ринкового постачальника до 1 грудня 2021 року.

Станом на листопад 2021 року компанія постачає газ понад 1,4 млн українським родинам у межах річного тарифного плану “Фіксований” за ціною 7,96 грн/куб. м. Ця ціна для комерційних клієнтів не збільшуватиметься до 30 квітня 2022 року, – йдеться у повідомленні.

У “Нафтогазі” звертають увагу, що усі клієнти ПОН протягом 60 днів мають змінити газову компанію та укласти з нею договір.

Ціна 7,96 грн/куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки) діє лише на пільговий період, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2021 року № 1102, – кажуть у НАК.

У “Нафтогазі” нагадали, що не встановлюють ціну для клієнтів ПОН – вона розраховується щомісячно за спеціальною формулою, розробленою в межах Порядку проведення конкурсу з визначення постачальника “останньої надії”, затвердженого постановою Кабінету міністрів (в Україні газ побутовим клієнтам постачають понад 50 компаній. Порівняти їхні ціни та тарифні пропозиції можна на онлайн-ресурсах “ГазПравда” або “Газотека”).

Також у НАК не сказали, яким буде тариф на газ у грудні, лише повідомивши, що він зміниться.


Читайте також:


Залишити коментар: