“Штам “Дельта” змінився і несе невідому загрозу, лікарі стривожені мутацією”: медики про небезпеку вірусу



Штам “Дельта” несе страшну загрозу мешканцям України. Медики повідомляють про стрімке поширення нового варіанту вірусу із черговими свіжими мутаціями. Ймовірно, що вірус став ще заразнішим і більш смертоносним.

- джерело.

Як інформує “Obozrevatel”, в Україні зафіксовано новий підтип штаму коронавірусу Дельта. Цей варіант, який є більш заразним, виявили в пацієнтів в Одеській, Львівській, Волинській, Херсонській, Закарпатській, Тернопільській, Івано-Франківській та Рівненській областях.

Нині про властивості цього варіанту COVID-19 відомо мало, а судженнями про його здатність передаватися оточенню інфікованого поділилися вчені з Інституту генетики Лондонського університету, які займаються дослідженням цього різновиду штаму Дельта.

На думку Віталія Гончарова, голови державної установи “Одеський обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”, не виключається, що цей підтип може виявитися найбільш заразним із усіх різновидів коронавірусу.

За словами медика, в Одеській області, як і в Україні загалом, від COVID-19 зараз страждають люди різного віку, багато хто з хворих потрапляє до лікарень і потребує кисню. Зросла також кількість летальних випадків хвороби.

“Штам Дельта себе виправдав щодо своїх агресивніших властивостей. У результаті значної контагіозності (заразності) штаму зменшилася тривалість інкубаційного періоду – з 14 до 3-5 днів”, – розповів Гончаров.

Штам коронавірусу Дельта проявляється в організмі значно раніше, ніж перші мутації СOVID-19. Найбільш помітним симптомом є характерні стрибки температури, які можуть спостерігатися перші вісім днів хвороби.

Запис “Штам “Дельта” змінився і несе невідому загрозу, лікарі стривожені мутацією”: медики про небезпеку вірусу спершу з’явиться на Слово News.


Читайте також:


Залишити коментар: