ЯРОШ ЗАКЛИКАВ ПІДТРИМАТИ ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



Командувач Добровольчого українського корпусу, народний депутат Дмитро Ярош підтримує перейменування Дніпропетровської області на історичну назву Січеславська.

- джерело.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, пише “gazeta.ua“.

“Вважаю, що Січеславська – не лише історична, але найкраща сучасна назва для області-форпосту, яка формувала перші добробати й дала відсіч планам Путіна створити Новоросію від Харкова до Одеси.

Прикметно, що навіть головну базу УДА біля старого козацького села Дібрівка наші бійці поміж собою називають Дібрівська Січ.

Як депутат від Січеславського краю я серед перших готовий підтримати своїм підписом відповідний проект змін до Конституції”, – написав він.

Ярош підтримав відповідну петицію, яка розміщена на сайті президента.

“Район Кам’янського, де я народився та живу, з XVI ст. належав до земель Війська Запорізького Низового й він, у людській пам`яті старожилів, до цієї пори ділиться на сотні, військово-адміністративні одиниці, заведені козацтвом ще з часів Січі.

Вище Дніпром – Мазепин острів, місце переправи українсько-шведської армії 1709 року, нижче – пороги та Великий Луг, при якому стояли п’ять з восьми запорозьких січей.

Обабіч – степи і яри козацьких вольностей, твердині паланок, містечок і зимівників, де все дихає багатовіковою боротьбою за волю і долю України”, – вдався до спогадів командир ДУК.


Читайте також:


Залишити коментар: