Військовий експерт розповів про білоруське угруповання біля кордону і чи несе воно небезпеку



Білоруське угруповання розтягнуте від Київської області аж до західного кордону України.

Пише - джерело.

Втім, це угруповання не має навіть повноцінного першого ешелону. Другого тим більше.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь.

“Демонстрація така, мовляв, вам треба всі Збройні сили розвернути, забрати їх з півдня і Донбасу і потягнути на північ”, – каже військовий експерт.

Самусь наголошує, що наразі з білоруським угрупованням “впораються Збройні сили, які є у тому регіоні”.

“Якщо росіяни перетягнуть туди ті сили, які були на півночі, що вони перед 24 лютого зібрали, і провели цю свою “операцію” провальну, то тоді буде дійсно небезпека великої операції Білорусі та Росії з північного напрямку”, – зауважує експерт.

За його словами, для реальної військової операції треба росіянам досягнути стратегічного успіху на Донбасі: “Якщо вони хотіли зробити перемогу у цій великій битві на Донбасі. Вийти на якісь рубежі аж на Дніпро. Навіть взяття Слов’янська на цей період вже буде стратегічним. Але я впевнений, що цього не станеться (захоплення Слов’янська на Донеччині – Ред.)”.

За словами Самуся, наступ армії РФ “видихнувся”. “Вони будуть намагатися щось зробити у тактичному плані, якісь локальні рухи. Але вже навіть на Слов’янському напрямку немає у них шансів”, – каже Михайло Самусь.

Нагадаємо, Самусь повідомляв, що армія Білорусі зараз показово демонструє війська, але вона не готова до наступального потенціалу. Всі ці загрози пов’язані лише з тим, аби українські війська перегруповувалися на північ України, особливо свої позиції на інших активних напрямках.


Читайте також:


Залишити коментар: