Відсутність щеплень: у Запоріжжі порушено кримінальну справу стосовно керівника дитсадку за відмову приймати дитину



У Запоріжжі батьки домоглися порушення кримінальної справи стосовно керівника дитсадка за відмову приймати до закладу дитину через відсутність медичних документів про щеплення відповідно до графіка.

- джерело.

Відповідне рішення ухвалив слідчий суддя Жовтневого районного суду Запоріжжя. Про це повідомляє портал «Судова влада України».

Зазначається, що, отримавши відмову у прийнятті дитини, батьки звернулися до правоохоронців із заявою про скоєння директором дитсадка правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 183 (порушення права на отримання освіти) Кримінального кодексу.

За це правопорушення законодавство передбачає покарання у виді штрафу в розмірі до 17 тис. грн з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі здійснюється досудове розслідування.

Нагадаємо, у середині серпня тодішні очільники Міносвіти та Міністерства охорони здоров’я Ліля Гриневич та Уляна Супрун під час спільної прес-конференції повідомили, що невакциновані діти в Україні навчатимуться за індивідуальним планом або дистанційно.


Читайте також:


Залишити коментар: