Відомо, хто в Україні отримує пенсію в розмірі понад 20 тисяч гривень



Найвищі пенсії в Україні отримують судді у відставці та нардепи.

- джерело.

В Україні середня пенсія сягнула понад 3 тисячі грн. При цьому деякі українці можуть претендувати на виплату в розмірі понад 20 тисяч грн.

Про це повідомляє «Обозреватель».

Найвищі пенсії в Україні отримують ті, хто мав особливі права. Це судді у відставці, нардепи. Їх виплата може досягати більше 20 тис. грн. Уже кілька років в Україні діє обмеження – ніхто не має право отримувати пенсію вище 10 прожиткових мінімумів, а це 14,97 тисяч грн.

Однак судді своє право отримувати високу виплату відстояли. Унаслідок цього зараз вони в середньому отримують більше 44 тис. грн, підрахували аналітики Національної ради економічного розвитку.

«В Україні за рік, за даними Пенсійного фонду, стало більше на 20 тис. тих людей, які отримують пенсію більше 10 тис. грн. Станом на початок 2019-го, їх майже 140 тис., що становить 1,2% від загальної кількості, тоді як 1 січня минулого року їх було 118 тис., або 1%. Найбільші пенсії в цій категорії – у суддів. Далі йдуть народні депутати і прокурори», – підрахував економіст Олексій Дорошенко.

Отже, щоб отримати виплату, близьку до максимальної або навіть більше, необхідно мати особливі права під час підрахунку розміру пенсії. Для більшості українців це фактично неможливо.


Читайте також:


Залишити коментар: