Важка застуда чи коронавірус: як розрізнити



Важка застуда чи коронавірус: як розрізнити. Дуже часто коронавірус може бути схожий на важку застуду.

- джерело.

 

Багато медиків кажуть, що простудні захворювання цієї осені і взимку можуть бути дуже важкими через ослаблений імунітет людей. Говорячи про характерні симптоми застуди, британські лікарі Національної служби охорони здоров’я (NHS) перерахували наступні стани.
1. Закладений ніс або нежить.
2. Зміна нюху.
3. Біль в горлі.
4. Головні болі.
5. Біль у м’язах.
6. Кашель.
7. Чхання.
8. Підвищена температура
9. Тиск у вухах і обличчі.

Ці симптоми схожі на ознаки, що вказують на зараження коронавірусом. Дослідницький проект Zoe Covid Study містить дані про те, що найпоширенішими ознаками вірусу у щеплених людей є:

1. Нежить.
2. Головний біль.
3. Чхання.
4. Хворе горло.
5. Втрата нюху (аносмія).
Симптоми коронавірусної інфекції у людей, які ще не були вакциновані, включають такі маркери:

1. Головний біль.
2. Нежить.
3. Хворе горло.
4. Висока температура.
5. Кашель.
6. Втрата нюху.

Як же відрізнити коронавірус від важкої застуди? Лікарі пояснюють, що в першу чергу потрібно звертати увагу на кашель – 46 відсотків дорослих кашляють.

Новий постійний кашель є одним з основних симптомів коронавірусу, іноді він може супроводжуватися відкашлюванням мокротиння.

Кашель, викликаний коронавірусом, зазвичай є сухим ісупроводжується болем у горлі. Слиз, що виділяється при кашлі, скоріше говорить про застуду. Але є нюанси.

У будь-якому випадку, відчувши нездужання, слід ізолюватися і пройти тестування. Визначити точно самостійно, на що хвора людина вкрай проблематично.


Читайте також:


Залишити коментар: