В Україні випробують вакцину Sanofi з ефективністю 95%: що про неї відомо і в чому особливість



Чим вакцина Sanofi відрізняється від Pfizer та Moderna?

- джерело.

Міністерство охорони здоров’я дозволило проведення клінічного випробування препаратів проти коронавірусу, які розробила французька фармкомпанія Sanofi. Що відомо про препарат? Розробка компанії Sanofi – рекомбінантна вакцина, створена на основі штучно відтворених фрагментів S-білка коронавірусу. Під час другого етапу клінічних випробувань на повнолітніх французький препарат показав ефективність більш ніж на 95%. Чим вакцина Sanofi відрізняється від Pfizer та Moderna? Порівнювати ці три вакцини від коронавірусу некоректно – вони працюють за принципово різними технологіями.

Розробка Sanofi



– це ад’ювантний рекомбінантний препарат, заснований на технології, яку також використовують для чотиривалентної вакцини проти грипу. Ад’ювант – це речовини, які здатні посилювати імунну відповідь організму на антиген, що міститься у вакцині. Їхнє застосування дає можливість скоротити кількість основної активної речовини у вакцині й тим самим зменшити вплив на імунну систему людини.

Інші вакцини, вже доступні на ринку, розроблені на основі інших технологій: Moderna і Pfizer – мРНК вакцини, Astra Zeneca і Janssen – векторні вакцини, Sinovac – інактивована вакцина. Рекомбінантна вакцина має певну перевагу в порівнянні з вакцинами РНК. Зокрема, її можна зберігати в холодильнику за температури від 2 до 8 градусів”, – розповів представник компанії.

Як проводитимуть дослідження в Україні? У нашій країні проводитиметься так зване подвійне сліпе дослідження. Сенс у тому, що піддослідних поділяють на дві групи: одна з них отримує реальну вакцину, інша – плацебо.

При цьому ніхто, включно із вченими, не знає, хто в якій групі, що дозволяє отримати максимально достовірні результати. В Україні проводитимуть третю фазу дослідження, результати двох попередніх фаз підтвердили безпеку та високу ефективність вакцини-кандидата. Всі учасники отримають дві ін’єкції з інтервалом 21 день.

Після цього за ними спостерігатимуть протягом року, – повідомили у Sanofi. Вибір України як місця для дослідження пояснили тим, що наша країна залишається у списку держав зі швидкими темпами поширення коронавірусу та низьким рівнем вакцинації.

Крім того, заявку на проведення тестів подало саме Міністерство охорони здоров’я. Коли вакцина стане доступною? У Sanofi очікують, що на ринку вакцина з’явиться наприкінці поточного – на початку наступного року. Однак для цього потрібне отримання всіх регуляторних схвалень.


Читайте також:


Залишити коментар: