Науковці назвали групу людей, які на 84% мають більший ризик померти від COVID-19



Американські науковці переконані, що люди, в яких діагностували онкологічні захворювання повинні щепитись та мати доступ до бустерної дози вакцини.

- джерело.



Науковці із США назвали групу людей, які на 84% мають більший ризик померти через коронавірус. Це – пацієнти з онкозахворюваннями, які останні три місяці проходили курс хіміотерапії.

Про це повідомляє sciencedirect.com.

Науковці із Техаського університету проаналізували дані 507 тисяч громадян США, які хворіли коронавірусом у 2020 році. Серед них у 14,3 тисячі людей діагностували онкологічні захворювання. Цю групу людей також поділили на дві підгрупи: які давно пройшли курс лікування та ті, які в останні три місяці проходили курс хіміотерапії.

Вчені встановили, що люди із онкологічними захворюваннями у 5 разів частіше помирають через COVID-19, ніж ті, хто ніколи не хворів раком. Також коронавірус особливо небезпечний для тих, які нещодавно пройшли курс лікування: у них на 20% підвищений ризик госпіталізації, а ймовірність смерті – на 75%.

Особливо небезпечний COVID-19 для тих пацієнтів, які за останні три місяці пройшли курс променевої чи хіміотерапії. Для них ризик смерті підвищений на 84%. Це медики пояснюють тим, що після лікування онкологічних захворювань організм виснажений та не може дати імунної відповіді.

Американські науковці додали, що люди, в яких діагностували онкологічні захворювання повинні щепитись та мати доступ і до бустерної дози вакцини.


Читайте також:


Залишити коментар: