В Україні ціни на молоду картоплю впали до найнижчого рівня за три роки



Цього тижня ціни на «ранню» та «стару» картоплю майже зрівнялися.

- джерело.

Пропозиція ранньої картоплі в Україні продовжує збільшуватися, навіть на ринку Західних регіонів, де йдуть дощі. Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на інформаційний центр «Інфо-Шувар».

«Вітчизняна картопля сьогодні коштує від 9 грн/кг до 17 грн/кг, залежно від калібру клубнів. Така ціна є мінімум на 30 % нижчою за ціни попереднього року і на 15 % нижчою за ціни наприкінці травня 2017 року», — йдеться у повідомленні.

Імпортна картопля представлена продукцією виробників Азербайджану та Франції за ціною від 10 грн/кг до 20 грн/кг. Найдешевшою є азербайджанська картопля.

Продавці львівського гуртового ринку «Шувар» зауважили, що в другій половині травня попит майже повністю змістився в бік вітчизняної продукції, тому обсяги імпорту скорочуються.

У профільному інфоцентрі зауважили, що цього тижня ціни на «ранню» та «стару» картоплю майже зрівнялися. Через падіння врожайності та скорочення виробничих площ, ціни на картоплю врожаю 2018 року навесні 2019 року досягли безпрецедентно високих показників. Сьогодні, 25 травня, «стара» картопля на «Шуварі» коштує 8…9 грн/кг, торік вона була вдвічі дешевшою.


Читайте також:


Залишити коментар: