В Україні попередили про ризик повторного піку коронавірусу



Рівень госпіталізації пацієнтів з коронавірусом в Україні та рівень смертності припинили стрімко зростати. Однак ризик повторного спалаху залишається.

- джерело.



Джерело: 24 канал

Тимчасова стабілізація захворюваності
Керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Юрій Ганиченко під час брифінгу повідомив, що попри тимчасову стабілізацію захворюваності, пікове навантаження попереду.

Наразі в Україні фіксують перші позитивні ознаки, зокрема, показники госпіталізації та рівень смертності припинили високе зростання і тимчасово стабілізувалися на найвищому історичному рівні,
– розповів Юрій Ганиченко.

За словами експерта, це необхідно зараз, але це не означає, що це вже пікові навантаження на систему охорони здоров’я, пікові значення по виявлених випадках, госпіталізації і смертності.

Вакцинація дає перші результати
Стабілізація ситуації, ймовірно, спричинена стрімким нарощенням темпів вакцинації. Крім того, минуло понад два тижні з моменту введення першої червоної зони.

Коли можна буде говорити про стабілізацію ситуації
За прогнозом KSE, наразі в Україні високий ризик повторного зростання захворюваності, тож говорити про стабілізацію ситуації – рано.

Зможемо говорити про стабілізацію, коли побачимо позитивний тренд протягом 2 – 3 тижнів,
– зазначив експерт.

Водночас наразі виписки пацієнтів з коронавірусом продовжують зростати більшими темпами, ніж госпіталізація. Тож, кількість ковід-пацієнтів може стабілізуватися найближчим часом.

Юрій Ганиченко також пригадав, що приблизно місяць тому у Центрі прогнозували пік захворюваності в середині листопада, однак наразі очевидно, що він можливий вже протягом першої половини листопада. Тож необхідно нарощувати темпи вакцинації і дотримуватися карантинних обмежень.

Актуально про захворюваність та темпи вакцинації
Захворюваність на коронавірус в Україні дещо знизилась на вихідних, це пов’язано з меншою кількістю проведених тестів. Однак, уже сьогодні, 2 листопада, підтвердили 19 455 випадків захворювання на коронавірусну хворобу.
Від ускладнень хвороби, на жаль, померли 700 пацієнтів – це теж значно більше, ніж минулої доби. Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 2 955 693 людини. Жертвами коронавірусу стали 68 727 людей.
Темпи вакцинації дійсно зростають, так впродовж минулого тижня вакцинували більше людей, ніж за весь вересень. За даними МОЗ, загалом в Україні щеплення проти коронавірусу отримали 10,4 мільйона людей. Впродовж минулої доби вакцинували ще 273 307 людей.


Читайте також:


Залишити коментар: