“Штам “Дельта” вкидає людину у “пастку” зі страшних симптомів за крок до одужання”: лікар про нову “гру” вірусу



Штам “Дельта” продовжує свою нестримну ходу Україною. Медики закликають громадян не легковажити, адже вірус проявляє все тяжчі симптоми, а госпіталізації потребує все більше людей, серед яких чимало молоді. Найстрашніше, що недуга може заново проявитися зі страшною силою у людей, котрі вже мали би повертатися з медичного закладу додому.

- джерело.



Як інформує “Ukrinform”, про це під час брифінгу повідомив лікар-анестезіолог, завідувач ковідного відділення Чернівецької міської лікарні №1 Роман Курулюк.

“Ситуація із пацієнтами наразі набагато важча, ніж це було при попередній хвилі хвороби. Ми думали, що “британський” штам підступний, але “Дельта” виявилася набагато підступнішою, ніж ми очікували. Особливістю також є те, що деякі пацієнти, навіть ідучи на покращення у нас, потім знову потрапляють у важкому стані. Наприклад, у нас зараз є пацієнт, який вже вчора мав іти на виписку. Але потім у нього різко погіршився стан і його взагалі забрали в реанімацію. Ось це така підступність штаму “Дельта”, яка має хвилеподібний характер”, – сказав Курулюк.

За його словами, під час цієї хвилі коронавірусу значно зросло споживання кисню пацієнтами. У пікові навантаження навіть падає тиск у мережі кисневої станції, яку встановили цього літа у лікарні. Хоча запевняє, що наразі кисню пацієнтам вистачає.

“Хворі потрапляють уже у вкрай важкому стані. У нашу лікарню везуть найважчих хворих у місті. Відсотків 80 пацієнтів, які поступають, мають сатурацію нижчу 70. Тобто, які вже до цього перебували вдома тиждень-півтора, хтось і два тижні”, – зазначає медик.

Також він повідомив, що госпіталізують у лікарню, в основному, пацієнтів старшого віку. І практично ніхто із них не має щеплення.

Наразі в усій лікарні близько 2-3% пацієнтів мають хоча б одну дозу вакцини. А в реанімації міської лікарні №1, яка заповнена на 100%, немає жодного вакцинованого пацієнта.


Читайте також:


Залишити коментар: