В Україні хочуть скоротити робочий тиждень до 4 днів: “Три вихідних – це ефективно”



Українці запропонували ввести в країні 4-денний робочий тиждень

Пише - джерело.

Українці звернулися до Президента України Володимира Зеленського з пропозицією ввести в Україні 4-денний робочий тиждень. Відповідна петиція з’явилася на офіційному порталі президента.

Автор петиції Хомутовський Данило стверджує, що 4-денний робочий тиждень допоможе стати більш продуктивним, а баланс роботи та особистого життя сприятиме поліпшенню показника “індексу щастя”.

“Досвід провідних країн, які вже перейшли на 4-денку свідчить про те, що мати 3 вихідних дні-це ефективно! Баланс роботи та особистого життя сприяє поліпшенню загального показника “індексу щастя”. 4-денний робочий тиждень, крім підвищення продуктивності працюючого населення-може знизити негативний вплив людини на природу, і популяризувати серед населення парадигму раціонального використання ресурсів”, – сказано в повідомленні.

Автор переконаний, що разом з іншими активними громадянами вони отримають якісні та позитивні зміни в житті.

“Команда небайдужих проактивних громадян ініціювала реєстрацію цієї петиції для прискорення якісних і позитивних змін. Україна починається з тебе!”,- сказано в повідомленні.

Петиція, фото: https://petition.president.gov.ua/petition

Петиція, фото: https://petition.president.gov.ua/petition

Експерименти щодо впровадження 4-денного робочого тижня проводили в окремих компаніях, зокрема у Великій Британії та Новій Зеландії. Однак їх не наважилися впровадити на загальнонаціональному рівні.

Так, в Новій Зеландії експеримент дійсно назвали вражаючим і відзначили зниження рівня стресу, підвищення балансу між життям і роботою і підвищення показника “індексу щастя”.


Читайте також:


Залишити коментар: