В Україні антибіотики продаватимуть лише за електронним рецептом



З 1 квітня 2022 року в аптеках України антибактеріальні лікарські препарати (антибіотики) можна буде придбати виключно за електронним рецептом. А до кінця наступного року Міністерство охорони здоров’я хоче, щоб усі рецептурні лікарські засоби в Україні відпускалися лише за електронним рецептом.

- джерело.

В Україні антибіотики продаватимуть лише за електронним рецептом: коли набудуть чинності нові правила

Технологія електронного рецепту добре себе показала у рамках програми “Доступні ліки”. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Комаріда в інтерв’ю агентству “Укрінформ”.

“Ми повністю уникаємо паперових рецептів і переходимо виключно на електронні, які у нас показали себе дуже добре в рамках програми реімбурсації “Доступні ліки”, – сказав він.

За словами Коміриди, у такий спосіб МОЗ хоче встановити дієві механізми контролю за відпусткою рецептурних лікарських засобів.

Крім того, за його словами, в Україні на даний момент набирає обертів так зване фармацевтичне страхування – накопичення на лікарські засоби..

Як повідомляв OBOZREVATEL, очікувалося, що електронний рецепт на наркотичні засоби, інсуліни та імуносупресивні препарати запрацюють вже в 2021 році. У МОЗ зазначали, що такі рецепти фіксуватимуться в системі, і можна буде чітко простежити, яким лікарем це виписано і чи потрібно було виписувати.

У 2018 році Міністерство охорони здоров’я затвердило нові правила виписування рецептів на ліки.


Читайте також:


Залишити коментар: