В Івано-Франківську вирішили давати школярам премії за високі бали з ЗНО – а батьки обурилися



В Івано-Франківську школярам видаватимуть премії за високі бали з ЗНО у 2022 році. Максимальна сума – 15 тис. грн.

- джерело.

Новина про премії за найкращі результати з ЗНО викликала обурення

Про це повідомив мер міста Руслан Марцінків на своїй сторінці у Facebook. Однак більшість коментаторів новини не зраділи – батьки обурені дистанційним навчанням і побоюються, що нагороджувати просто не буде кого.

Івано-франківські "відмінники" ЗНО отримають премії

“Вчитися ніколи не пізно. Можна навіть навчитися вчитися. А за знання отримати премію! На виконкомі прийняли рішення для заохочення обдарованих дітей”, – написав мер Івано-Франківстка Руслан Марцинків.

Аби отримати премію, випускнику потрібно буде набрати із ЗНО щонайменше 198 балів.

Розміри премії виконком міста погодив такі:

198 балів – 9 тис. грн;

199 балів – 12 тис. грн;

200 балів – 15 тис. грн.

Обмежень на кількість винагород для одного учня немає. Якщо, приміром, випускник складе ЗНО на 198 балів і вище з трьох предметів – три премії і отримає.

Під цим постом мера – понад 130 коментарів. Судячи з них, найменше батьків школярів зараз турбують премії. Люди обурені дистанційкою і не впевнені, що буде кого нагороджувати.

“А хто має тих дітей навчити? Є такі вчителі, які взагалі не виходять на зв’язок, а просто дають завдання. Як дитина може сама навчитись?”, – написала користувачка Іванка Веретко.

Користувачка каже, що деякі вчителі на дистанційці не виходять на зв'язок


А дехто натякає, що треба захочувати і батьків, яким через онлайн-навчання доводиться наймати репетиторів.

“Ці 9000 батьки вже, напевно, віддають потихеньку репетиторам… Звиняйте, але реалії нашого часу…”, – зазначила користувачка Олександра Капущак.

Користувачка каже, що премії, напевно, підуть на оплату репетиторів

“І батькам премії, щоб хоч трохи компенсувати витрачені кошти за приватні уроки, які доводиться оплачувати для досягнення знань. А що робити батькам, які не мають таких можливостей? Сумно… Деградація повна. Скоро з дистанційнем навчанням такі премії нікому буде давати”, – своєю чергою додала користувачка з ніком Olga Odm.

Користувачка побоюється, що премії не буде кому давати

Чимало людей обурювались і обов’язковою вакцинацією вчителів від COVID-19. Хтось не розуміє, навіщо вона, якщо школи все одно працюють дистанційно.

“Я щось не можу уторопати: вчитель не хоче вакцинуватися, через нього всі діти на дистанційному і не можуть отримувати нормальну освіту, а ми далі платимо цьому вчителю заробітню платню? WTF? Відсторонили і вперед, до науки. Що за дурня?”, – не розуміє користувач Oleksandr Viskov.

Висловились і кілька антивакцинаторів. А от позитивні коментарі – у дефіциті. Проте вони зазначають, що це гарна ідея і стимул для випускників.

“А от за такі речі подяка і шана. Бо в нас освіта скоро закотиться під плінтус, і ми її звідти вже жодними зусиллями не зможемо підняти. Звичайно, такі заходи – це заслабка опора, щоб кардинально змінити ситуацію, але бодай щось!”, – написав, приміром, користувач Yura Zatorskyi.

У цьому році 30 студентів-першокурсників українських вишів отримають премію Верховної Ради по 100 тис. грн – за найвищі результати із ЗНО у 2021 році. А у 2022-му цією премією будуть відзначати вже 50 студентів.


Читайте також:


Залишити коментар: