В Італії два млн працівників на дому трудяться нелегально



В Італії близько двох мільйонів громадян, в тому числі мігрантів, займаються допомогою по дому і доглядом за літніми людьми, передає La Repubblica з посиланням на дослідження експертів профільної національної асоціації.

- джерело.

Близько 60% цих громадян не оформляють трудові відносини і не платять податки, відзначили експерти.

Число громадян, які отримують дохід і ухиляються від сплати податків перевищує мільйон чоловік, повідомляє ІА REGNUM.

У Європі 8 мільйонів постійних домашніх працівників. Вони складають 4% від загальної зайнятості, в секторі гостинності, на 4,7%, і в будівельному секторі, на 6,8%. «У Європі, – додав Алессандро Лупи, віце-президент Assindatcolf, – в 70% випадків домашню роботу виконують сторонні організації, такі як державні служби, комерційні і некомерційні організації.

Тільки в 30% випадків сім’я наймає безпосередньо домашніх працівників, опікунів та нянь: модель, яка за своєю природою більш схильна до порушень, але також і дешевше, оскільки не передбачає посередників, в той час як в Італії, де сім’ї майже завжди працюють безпосередньо, і , перш за все, там, де вони не працюють Існує адекватна система субсидій, але тільки мінімальні форми відрахувань і відрахувань витрат: з 2 мільйонів робочих, зайнятих в цілому, понад 60% працюють нелегально ».

А що ви думаєте про це?


Читайте також:


Залишити коментар: