В Італії дітям без щеплень заборонили відвідувати школи. Штрафи для батьків можуть сягнути 500 євро



В Італії дітям рекомендують не відвідувати школу, якщо вони не можуть довести, що були правильно вакциновані.

- джерело.

Про це повідомляє ВВС.

Батьки невакцинованих дітей ризикують бути оштрафовані на суму до 500 євро, якщо вони відправлятимуть своїх дітей до школи. Відповідне рішення було ухвалене після кількох місяців національних дебатів щодо примусової вакцинації.

Новий закон прийнятий на тлі сплеску випадків кору, але італійські чиновники кажуть, що рівень вакцинації серед населення покращився з моменту введення нових правил.

Відповідно до так званого “закону Лоренціна” – імені колишнього міністра охорони здоров’я, який запровадив його – діти повинні отримати низку обов’язкових імунізацій, перш ніж відвідувати школу. Вони включають щеплення від вітряної віспи, поліомієліту, кору, епідемічного паротиту та краснухи.

Діти віком до 6 років будуть виключені з дитячого садка без доказу вакцинації за новими правилами.

Дітям віком від 6 до 16 років не може бути заборонено відвідувати школу, але їх батьки отримають штрафи, якщо вони не завершать обов’язковий курс вакцинації.

Кінцевий термін для вакцинації спливав 10 березня після попередньої затримки, але був продовжений ще до понеділка.

Новий закон був ухвалений для того, щоб підвищити рівень вакцинації в Італії з 80% до 95%, на яких наполягає Всесвітня організація охорони здоров’я.

Мінохорони здоров’я Італії оприлюднило цифри, які показують, що рівень імунізації в країні становить близько 95% для дітей, народжених у 2015 році, залежно від того, яка про яку вакцину йдеться.

Порогова величина 95% – це той рівень, який робить розповсюдження хвороби малоймовірним, тим самим захищаючи тих, хто не може бути вакцинований.

Це стосується немовлят, які занадто молоді для вакцинації, або тих, хто має медичну заборону, наприклад, через зруйновану імунну систему.


Читайте також:


Залишити коментар: