В Іспанії всіх працівників поставили на “лічильник” – введено обов’язковий контроль робочого часу



“Сієста” тепер чітко за розкладом і більше щоб ніяких “маньяна”!
Уряд зобов’язав всі компанії Іспанії вести облік приходу і відходу співробітників на роботу і з роботи. Як повідомляє Noticia, це робиться як в інтересах самих роботодавців, так і в інтересах працівників. Першим буде простіше контролювати дисципліну. А другі не будуть переробляти.

- джерело.

Ті, хто звик вважати, що іспанці на роботі роблять виключно “сієсту” (полуденний відпочинок) і “фієсту” (свято), а всі робочі питання кожного дня відкладають на “маньяну” (на завтра, тобто), дуже здивуються ститистиці: згідно з нею, в Іспанії переробляють понад 735 тисяч осіб. Якщо підсумувати весь час, який вони витратили на справи понаднормово, вийде 5,7 мільйона годин на тиждень. При цьому майже половина цього часу не була оплачена роботодавцем і взагалі ніяк не враховувалася. Якщо перевести все це в грошовий еквівалент, то вийде, що кожного тижня іспанські компанії не доплачують своїм співробітникам 55 мільйонів євро.

Щоб змінити статистику на краще, і була введена нова система. Зберігати дані про фактичний початок і кінець трудового дня необхідно протягом чотирьох років.

Багато великих компаній уже давно ведуть суворий облік відвідуваності. Найважче доведеться “карликовим” фірмам. В Іспанської асоціації малого і середнього бізнесу вважають, що впровадження обліку відвідуваності для багатьох компаній економічно невигідне. Крім того, не зовсім зрозуміло, як бути з тими, хто працює віддалено.


Читайте також:


Залишити коментар: