Українців будуть по-новому карати за неправильне носіння масок: названо розміри штрафів



Кабінет міністрів направив на розгляд Верховної Ради законопроект, який передбачає штраф за неправильне носіння масок. За носіння маски на підборідді в транспорті або магазині доведеться заплатити 170 грн.

- джерело.

Про це розповідає “Обозреватель”.

Згідно з дослідженням групи “Рейтинг”, кожен четвертий українець носить маску нерегулярно. При цьому переважна більшість до того ж носить маску на підборідді. Ефекту від такого захисту немає, проте формально вимога “масочного режиму” виконується.
У Кабміні вирішили виправити це і розробили новий законопроект. При цьому, штрафи для людей навіть зменшуватися.

“Для фізичних осіб штрафи порівняно невеликі – по суті йде навіть трохи зменшення штрафів, ніж зараз передбачено загальними правилами карантину”, – зазначив міністр юстиції Денис малюська.

Так, якщо зараз штраф становить 17 тисяч грн, то згідно з новими правилами, за маску на підборідді в супермаркеті треба буде заплатити 170 грн. За повторне порушення штраф зросте до 255 грн.

“Перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно – тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян “, – сказано в законопроекті.

Виписати протокол і накласти штраф за відсутність або неправильне носіння маски може співробітник поліції.

Згідно ще одному зареєстрованому в ВР законопроекту, карати будуть тих, хто впустить в громадський транспорт, торгові центри і будь-які інші заклади відвідувачів, у яких маски надіті на підборіддя. Їм доведеться заплатити штраф у розмірі від 3400 до 5100 грн.


Читайте також:


Залишити коментар: