Українці зустріли ранок з чудової новини: Зеленський повідомив, що ніхто більше не вимагатиме в людей..



Стало відомо, що у Кабміні вирішили відмінити довідки про склад сім’ї і місця проживання. Схоже, що вже скоро українці не будуть оббивати пороги різних інстанцій, щоб взяти десятки довідок. Більше їх ніхто не вимагатиме. Адміністративні послуги і справді стануть доступними. Адже, у планах Кабміну — скоротити їх кількість. Але ж,що буде замість них? Подробиці повідомляє bykvu.

- джерело.

У Кабміні анонсували зміни, яких потребує сучасне суспільство у сфері адміністративних послуг. Мабуть, немає такої людини, яка б щороку не збирала десятки довідок, без яких не обходиться ні народження, ні похорон.

Та нещодавно під час засідання Кабінету Міністрів України, було прийнято рішення, яке порадувало багатьох. Відтепер є можливість скасувати довідок про реєстрацію місця проживання та про склад сім’ї. Вони стануть просто не потрібними.

Таку інформацію повідомив віце-прем’єр міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Функція формування політики в сфері адміністративних послуг переходить Міністерству цифрових трансформацій”, — йдеться у повідомленні.

Завдяки цьому рішенню вдасться змінити сам підхід в отриманні деяких послуг, які раніше “вимагали” безкінечні довідки.

Зокрема, це стосується тих, за якими українці звертаються кожного року.

“Незабаром планується скасувати так звану форму 13, тобто довідку про реєстрацію місця проживання громадянина. Щорічно за цією довідкою звертаються близько 20 мільйонів осіб. Також планується скасувати отримання довідки про склад сім’ї”, — зауважив чиновник.

Спростити хочуть і процедуру, яку батьки проходили після народження дитини. Замість подачі 37 документів — зроблять єдину електронну форму. Анонсовано також запуск автоматичних послуг без залучення чиновника під назвою “кабінет забудовника”.

Презентація такого прогресивного міністерства, команди, цілей і проектів відбудеться вже в кінці цього місяця.

У Кабміні вирішили відмінити довідки про склад сім’ї і місця проживання. Вони просто будуть не потрібні, бо змінять логіку отримання самих послуг. До роботи залучать новітні технології та спеціалістів, які зроблять адміністративне життя українців трохи легшим.


Читайте також:


Залишити коментар: