Українських заробітчан, які їдуть на роботу до Польщі, чекають зміни



У Польщі вже не залишилося жодного великого підприємства, де б не працювали українці
Заробітчани їдуть на заробітки подалі від сім’ї до пошуків вищої зарплати, ніж готові платити в Україні.

- джерело.


У Польщі переживають, що сусідні країни можуть спростити процес працевлаштування заробітчан, а ще запропонувати їм вищі зарплати. Тоді робочі руки підуть на Захід.

Нині в країні працює близько мільйона українських заробітчан, коли як до пандемії їх було близько двох мільйонів, включаючи нелегальних.

Тому з Нового року у Польщі підвищується мінімальна погодинна ставка оплати праці. У середньому це дозволить заробляти на 2 тис. грн. більше.

Нині на польських фабриках та заводах заробітчани отримують 25-40 тис. гривень та вище.

Варто зазначити, незважаючи на велику кількість легально працюючих українців, робочих рук Польщі все одно не вистачає.

До речі, українці дедалі частіше обирають для заробітків інші напрямки, наприклад Німеччину, Чехію. При цьому тисячі українців працюють у Німеччині нелегально.

Крім того, українці їдуть працювати до Чехії.

У Чехії для українців відкрили сотні різних вакансій: насамперед у сусідній країні потребують різноробочих, технічних та медичних співробітників. Розмір зарплати залежить від умов та може становити до 150 тис. грн на місяць. У Чехії українців залучає насамперед зарплата.

Серед чоловіків найбільш популярні напрямки – Британія та Канада, а серед жінок – Італія та Іспанія.

Згідно з результатами опитування, до Німеччини на роботу поїхали б 37% українців, до Польщі – 31%, Чехії – 20%, Італії – 16%, Канади – 11%, Великобританії – 10%, США – 9%, Іспанії – 7% , в Ізраїль та РФ – по 6%.


Читайте також:


Залишити коментар: