У США таки призупинили контакти з Польщею через закон про «історичну правду», – американські ЗМІ



Дипломатичне джерело американського порталу BuzzFeed у Варшаві підтверджує, що американська влада вирішила впровадити особливі санкції щодо польських високопосадовців.

- джерело.

Так, до часу прийняття змін до закону про Інститут національної пам’яті президент і віце-президент США не будуть зустрічатися із президентом Польщі Анджеєм Дудою та прем’єр-міністром Матеушом Моравецьким.

Як повідомлялось, через суперечку Польщі з Ізраїлем американська адміністрація надіслала Варшаві сигнал, що польській владі не слід сподіватися на зустрічі ні з президентом Трампом, ні з віце-президентом Пенсом, доки кризу не буде вирішено.

Згодом стало відомо, що заява про критичне ставлення США до закону про Інститут національної пам’яті з’явилася у МЗС Польщі за чотири дні до прийняття змін.

Польський портал Onet.pl отримав документи, згідно з якими президент Польщі Анджей Дуда та прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький не зможуть відвідати Білий дім і зустрітися з Дональдом Трампом та іншими американськими високопосадовцями, поки до закону не будуть внесені зміни.

Натомість заступник глави МЗС Польщі Бартош Ціхоцький заперечив інформацію про скасування урядом США зустрічей на найвищих рівнях з представниками польської влади до часу зміни закону про Інститут національної пам’яті.


Читайте також:


Залишити коментар: