У Раді вигадали вирішення проблеми з нерозмитненими “євробляхами”: що пропонують



Фінансовий комітет Верховної ради вигадав, як вирішити проблему з нерозмитненими автомобілями на єврономерах (“євробляхи”). Комітет напрацював два законопроекти.

Повідомляє - джерело.

Про це на брифінгу після засідання фракції “Слуга народу” розповів заступник глави фінкомітету Олександр Ковальчук.

За словами нардепа, законопроекти стосуються автомобілів на єврономерах, які завезли в Україну до 31 грудня 2020 року. У комітеті вирішили знизити вартість розмитнення до близько 1000 євро.

“Буде коштувати в середньому до 1000 євро. Це залежить від трьох показників: вік автомобіля, тип двигуна та об’єм двигуна. Тобто вартість автомобіля більше до уваги не береться. Це разова акція? Так, але ми дуже хотіли б, щоб це остаточно вирішило проблему “євроблях”, – сказав він.

Ковальчук додав, що комітет продовжить працювати в цьому напрямку, щоб знизити вартість розмитнення і для тих, хто ввозитиме “євробляхи” в майбутньому.

“Що стосується тих, хто зараз ввозить. Наша робоча група продовжить працювати з метою подолання корупційних схем, з метою наповнення бюджету та з метою зниження вартості розмитнення, але поступово, бо бюджет постраждає і матимемо проблеми”, – пояснив нардеп.


Читайте також:


Залишити коментар: