У Польщі пропонують винагороду за допомогу у пошуку винних в отруєнні річки Одер



Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький хоче знайти і покарати винних в спричиненні екологічної катастрофи на річці Одер, в якій гине риба.

Пише - джерело.

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє RMF24.

“Реакція була надто пізньою, служби були млявими”, визнав прем’єр-міністр Моравецький.

Він також заявив про пошук і необхідність покарання винних.

” Ми хочемо знайти і покарати винних у цьому екологічному злочині, з яким, швидше за все, маємо справу”, – сказав прем’єр.

За його словами, ймовірно, стався скид шкідливих речовин в Одер. “Буде спеціальна нагорода, спеціальні заходи, щоб можна було з’ясувати, хто є виконавцем цього виду злочину проти природного середовища”, – додав він.

Мацей Вонсік, заступник глави МВС, повідомив, що головний комендант поліції виділив 1 мільйон злотих на допомогу у виявленні винних у екологічній катастрофі.

Прем’єр-міністр запевнив, що уряд “таврує і буде з усією твердістю переслідувати злочин, який лежить в основі величезного екологічного забруднення”.

Моравецький у п’ятницю оголосив про звільнення начальника державного агентства “Польські води” та головного інспектора охорони довкілля через скандал із отруєнням річки Одер, в якій гине риба.

Польське агентство з охорони навколишнього середовища заявило у четвер, що раптова загибель тисяч риб у річці, ймовірно, була спричинена промисловим забрудненням води. Польські рибалки заявили про екологічну катастрофу.

Попередня перевірка Інспекції захисту довкілля Нижньосілезького воєводства, що у Вроцлаві, вказує, що джерело забруднення, імовірно, розташоване в Опольському воєводстві, де розташоване місто Кендзежин-Козьле з хімічним заводом.


Читайте також:


Залишити коментар: