У БОЮ З ОКУПАНТАМИ ЗАГИНУВ КРАЩИЙ ВІЙСЬКОВИЙ ЛЬОТЧИК УКРАЇНИ ФРАНКІВЕЦЬ АНТОН ЛИСТОПАД



Про сумну звістку, повідомили на сторінці Фізико-технічного ліцею Івано-Франківської обласної ради навчального закладу де вчився пілот-герой Антон Листопад, інформує своїх читачів новинний ресурс Правда іф.

Пише - джерело.

Старший лейтенант Антон Листопад у 2019 році був визнаний найкращим українським військовим льотчиком
А 24 серпня 2021 року саме франківець Антон Листопад був ведучим авіаційної колони на параді над Хрещатиком

В ОБОРОНІ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ ЗАГИНУВ АНТОН ЛИСТОПАД – ВИПУСКНИК ФІЗИКО-ТЕХНІЧНОГО ЛІЦЕЮ

У ліцей Антон вступив у 2005 році, завершив ліцейну науку – у 2008. Навчався у групі, де наставником була Савчук Оксана Богданівна. Запам’ятався як здібний, дуже наполегливий і впертий юнак.

Після здобуття відповідної освіти Антон став військовим пілотом найвищого класу. Мільйони українців із захопленням і гордістю спостерігали у день 30-тої річниці Незалежності проліт над Хрещатиком авіаційної колони параду військ. Ведучим цієї колони був саме наш Антон.

Дорога Антона за штурвал винищувача була непростою, але осмисленою. Однак юнак вперто йшов до своєї мрії – стати льотчиком, літати високо в небі, як птах, і орлиним поглядом споглядати красу Землі.

У 2019 році Антон визнаний кращим льотчиком Повітряних Сил ЗСУ, був був учасником бойових дій на сході України.

З перших хвилин широкомасштабного вторгнення росіян капітан Антон Листопад – на захисті Свободи і Незалежності України. За проявлену мужність, відвагу та професіоналізм за кілька днів до загибелі був відзначений Президентом високою державною нагородою – орденом За мужність 3-го ступеня.

Антон Листопад справедливо належить до числа найпопулярніших випускників серед теперішніх поколінь ліцеїстів. Розповідь про нього на Сайті ФТЛ у вересні минулого року набрала майже дві тисячі прочитань.


Читайте також:


Залишити коментар: