У МОЗ розповіли про унікальність української вакцини проти COVID-19



Українські вчені для розробки унікального кандидата у вакцини від COVID-19 використали білок, який до цього ніхто із закордонних науковців не використовував.

- джерело.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає ”УНН”.

“Український кандидат у вакцини від COVID-19 використовує білок, який не використовувався до цього. Розробники використовують білок вірусу, який не використовувався раніше у розробках. Вакцина буде рекомбінантна та схожа на ту вакцину, яка, наприклад, сьогодні зареєстрована проти гепатиту В, якщо вона пройде доклініку, клініку і реєстрацію, і всі експерти оцінять”, – зазначив він.

За його словами, будь-яка ініціатива викликає у суспільства хвилю обговорень і “хайпу”, але замість “критикувати” – краще “долучатись”, підтримувати і допомагати починанням науковців, адже “вакансій для цього вистачає”.

“У нас, як і скрізь, “хайпу” багато біля будь-чого. Тому питання і прохання – довіряти коментарям офіційних джерел, людей, які сьогодні долучені до ліквідації наслідків епідемії коронавірусної хвороби. Експертів велика кількість, порадників теж – і вакансій велика кількість. Якщо ви бачите можливість і відчуваєте у собі сили – ми раді вітати вас у нашій команді. Я думаю, у академії меднаук і в академії наук така ж сама ситуація”, – підсумував Ляшко.


Читайте також:


Залишити коментар: