Буде здоровим і красивим: як доглядати за волоссям, аби його не знищити



Стилісти розповіли, як зберегти своє волосся здоровим і красивим, особливо зараз, коли воно чутливе до перепадів температури.

- джерело.

Про це пише УНІАН.

Не мийте голову кожен день

Деякі люди мають жирний тип волосся і не можуть обійтися без щоденного миття. Однак в більшості випадків мити голову кожен день не потрібно. Через це змивається захисний шар шкірного сала голови і волосся стає вразливим. Намагайтеся мити голову не частіше 3 разів на тиждень.

Не використовуйте занадто багато шампуню

Для миття голови потрібно зовсім небагато шампуню. Шампуні для голови – це засоби високої концентрації, які можуть нашкодити волоссю. А також таким чином ви зможете набагато рідше купувати новий шампунь.

Крім того, стилісти радять наносити шампунь тільки на шкіру голови. Саме волосся досить покрити піною від засобу.

Використовуйте термозахисний спрей

Правильний догляд за волоссям / фото ua.depositphotos.com

Використання фена, праски, щипців, бігудів та інших інструментів для укладання негативно позначається на волоссі і руйнує їх структуру. Гаряча температура робить волосся ламким і схильним до випадання. Перед кожним використанням фена або плойки нанесіть на волосся термозахисний спрей і розподіліть його по всій довжині волосся.

Розчісуйте волосся протягом дня

Розчісувати волосся потрібно регулярно, приблизно 3-4 рази на день. Обов’язково розчісуйте волосся після пробудження вранці і перед миттям волосся, щоб в голові не утворювалися грудки.

При цьому розчісувати мокре волосся після миття фахівці не радять. Це призводить до його випадання і ламкості, оскільки мокре волосся більш ламке і вразливе.

Дозволяйте волоссю “відпочити”

Якщо ви користуєтеся шпильками і гумками для волосся, або любите важкі і високі зачіски – не носіть їх цілий день. Так шкіра голови сильно натягується і втомлюється.

Підрівнюйте кінчики

Експерти радять підрізати кінчики раз у 2 місяці. Регулярне підрівнювання дозволяє уникнути посічених кінчиків і зберігає красиву форму зачіски.


Читайте також:


Залишити коментар: