У Львові відкрили скандальний ресторан зі справжніми акулами



У пам’ятці архітектури на площі Ринок, 36, у самому серці Львова запрацював ресторан «36 По», який задовго до відкриття спричинив низку скандалів.
Власником ресторації є відомий львівський бізнесмен, ресторатор, готельєр, депутат Львівської міської ради Григорій Козловський.

- джерело.

«Високий замок» розповідає, що він ще 2015-го року анонсував відкриття на площі Ринок такого собі мега-ресторану, де, зокрема, буде велетенський акваріум з акулами. Тоді Козловський заявляв, що цьому ресторану не буде аналогів у всій Європі.

Однак, зазначають журналісти, за пафосністю гламурної ресторації ховається скандальна історія реконструкції будівлі на площі Ринок, 36. Три роки тому керівництво міста та області забило на сполох — бізнесмен Козловський руйнує пам’ятку, проводить реконструкцію без дозволів. У 2015 році на нараді у Львівській ОДА піднімали питання незаконних забудов у Львові. Реконструкція на площі Ринок, 36, – перший номер у «чорному списку». Тоді представники правоохоронних та контролюючих органів, чиновники Львівської міськради відверто сказали голові ЛОДА Олегу Синютці, що не можуть вплинути на будівельні «апетити» Григорія Козловського. У 2016 році Галицький районний суд Львова зобов’язав Козловського відновити пам’ятку архітектури на площі Ринок,36.

«Якась неадекватна людина два місяці писала скарги щодо начебто незаконної реконструкції на площі Ринок, 36. Перед тим вимагали в мене 20 тисяч гривень, щоб припинити писати, – сказав Козловський у коментарі ЗМІ. – Запевняю, мав усі дозволи на ремонтні роботи кам’яниці. Два роки з ранку до ночі виробляв документи. Пам’ятку ніхто не нищив. З цінного у пам’ятки є лише балкон, який п’ятдесят років потребує ремонту (у 1993 році був висновок про те, що перебуває у незадовільному стані), фасад та «ковка». Усе решта – «груда» штукатурки і цегли, які впали».

Як відомо, 5-поверховий будинок №36 на площі Ринок («кам’яниця Ґєлязиновська») належить до пам’яток архітектури місцевого значення. Він згадується податкових списках міста ще у ХVIII столітті. Будинок довгий час використовували як житловий, а після Другої світової війни тут розташували Інститут автоматизованих систем управління.


Читайте також:


Залишити коментар: