У кожній п’ятій компанії в Польщі працюють українці, – дослідження



Дослідження компанії Personnel Service під назвою «Барометр трудової імміграції – ІІ півріччя 2018» показало, що 73% анкетованих українців хочуть працювати у Польщі понад шість місяців.
Про це повідомило polradio.

- джерело.

Згідно з доповіддю, 21% компаній у Польщі працевлаштовує працівників з України.

«Це на 10% більше, ніж у попередньому подібному дослідженні, що є результатом все більших проблем при пошуку працівників на місцевому ринку», – сказано в дослідженні.

При цьому понад 57% працівників з України планують найближчим часом знову приїхати в Польщу на заробітки. Таких намірів не мають 22% опитаних.

«Дані показують, що українські працівники добре почувають себе в Польщі і це для них не одноразова пригода», – заявив голова Personnel Service Кшиштоф Инґльот.

За результатами дослідження, 51% українських працівників перебуває на заробітках у Польщі від одного до трьох місяців, 28% – від трьох до шести місяців.

«Це велика проблема, тому що польському роботодавцю потрібні українські працівники мінімум на дванадцять місяців. Більшість хоче наймати на роботу на 18 і більше місяців», – зазначив Инґльот.

Найбільше українських трудових мігрантів працює у великих компаніях (40%), у середніх підприємствах – 29%, а в малих фірмах – 18%. В найближчі 12 місяців знайти працівників з України мають намір 17% підприємств у Польщі.

Крім того, в ході дослідження польських працівників запитали про їхнє ставлення до українських колег. 46% опитаних відповіло, що «нейтрально», 30% – «позитивно», а «негативно» – 11%. Найбільш негативно налаштовані до працівників з України – особи у віці 55-67 років. Як наголошується в доповіді, це несподівано, оскільки півроку тому саме ця вікова група ставилася до працівників з-за східного кордону найменш негативно.


Читайте також:


Залишити коментар: