У Херсоні вчительку-інваліда знайшли в руїнах (18+)



Херсон шокований історією вчительки, яка залишилася під відкритим небом після пожежі і жила в руїнах.

- джерело.

Як повідомляє місцеве видання kherson.net.ua, 60-річна педагог Таміла Олександрівна Маковська буквально лежала на купі сміття на звалищі, загорнувшись в ганчірки і притиснувши до грудей кота коли її знайшли. Відомо, жінка втратила все в пожежі, а рідна дочка від неї відмовилася і не виходила на зв’язок.

Знедолену жінку побачив херсонець Костянтин, який вирішив допомогти тій вибратися з цього аду. За словами херсонця, жінка 2 місяці була лежача, вона не ходить. Облаштувала собі нічліг на битих каменях в руїнах без вікон і дверей, в компанії 4 бомжів, які забирали у неї всі гроші.

За допомогою активістів та небайдужих городян, жінку вдалося госпіталізувати і розмістити в Херсонській міській клінічній лікарні ім.Лучанського. Херсонці відгукнулися на заклик про допомогу і зібрали Тамілі Олександрівні одяг, памперси, пелюшки, всі необхідні речі, а також “пригнали” коляску, щоб полегшити її пересування.

Ідеться про те , що у Таміли Олександрівни немає документів, що засвідчують особу, дані жінки відсутні і в реєстрах. Ймовірно, Маковській може бути надано житло, після виписки з лікарні.

“У Херсоні я була прописана в Дніпровському районі … Зараз немає у мене ніяких документів, все згоріло (відповідала на питання активістів про те, чи є у неї хоч якісь довідки, виписки і.т.д., – прим. ред). Документи можна взяти в Цюрупинську (Олешки – прим.ред) “, – говорить Таміла Олександрівна.

Навіть після громадського резонансу, родичі Маковської не вийшли з нею на зв’язок.


Читайте також:


Залишити коментар: