Симптом, який свідчить про ураження легенів при коронавірусі



Такий симптом свідчить про термінову необхідність звернення до лікаря

- джерело.

Мокрий кашель та прискорення серцевого ритму є відомими ознаками пневмонії, на які радять звертати увагу медики. В той же час відомо, що головною причиною смертності при covid-19 є ускладнення у вигляді запалення легень.

Як заявив лікар імунолог-алерголог Володимир Болибок, навіть без температури задишка може свідчити про ураження легень при коронавірусі. Такий симптом свідчить про термінову необхідність звернення до лікаря.

За його словами, вважати частоту дихання треба в спокої, оскільки, якщо у людини підіймається температура, людині загалом стає важче дихати. І радить сісти в крісло та заспокоїтися.

“Сіли в крісло, заспокоїлися, і просто дихайте, рахуєте своє дихання. Для здорової дорослої людини частота дихання становить від 16 до 20 вдихів за хвилину. Якщо дихання частішає, це свідчить про те, що розвивається дихальна недостатність”, – сказав фахівець, якого цитує glavred.

Лікар підкреслив, що задишка часто супроводжується тахікардією. За його словами, якщо людина без температури має прискорений ритм серця і задишку, то це свідчить про те, що треба бити тривогу, викликати лікаря, робити КТ легенів.


Читайте також:


Залишити коментар: