ЦІНИ НА ЕЛЕКТРОМОБІЛІ В УКРАЇНІ МОЖУТЬ ВПАСТИ НА 22-23%



Міністерство інфраструктури України погодило стратегію розвитку ринку електрокарів. Ця стратегія передбачає податкові знижки при реєстрації електрокарів, а також скасування виплати до Пенсійного фонду.

- джерело.

Про це заявив начальник департаменту цифрової інфраструктури МІУ Олександр Озеран, пише “segodnya“.

“Коли ми говоримо про стимулювання попиту на електрокари, ми бачимо, що після скасування акцизу і ПДВ на імпорт електрокарів в січні 2018 року було зареєстровано 793 електрокара. Тоді як за весь минулий рік – близько 2500 електромобілів. За один місяць в Україні продали третину обсягу минулого року. Це дуже швидко”, – цитує Озеран LIGA.net.

Озеран вважає, що стимулювати ринок електрокарів можна за допомогою механізму податкової знижки.

“Це покриває 18% вартості електромобіля. Ви сплачуєте повну вартість, а податкова компенсує 18% вартості. Плюс при реєстрації передбачений збір 5%. Ми також хочемо його скасувати”, – заявив чиновник.

За словами Озеран, у сумі електромобілі стануть дешевшими на 22-23%.

“Сумарно отримаємо здешевлення на 22-23%. А якщо ми відстоїмо продовження рішення про скасування плати ПДВ (зараз закон діє до кінця 2018 року) для електрокарів, по суті, це мінус 40% від початкової вартості авто”, – сказав Озеран.

Він зазначив, що відповідний законопроект зареєструють у парламенті через два-три тижні. Ще через місяць очікується голосування щодо документу.


Читайте також:


Залишити коментар: