Священника УПЦ з села Маяки затримали: допомагав уклоністам незаконно перетинати державний кордон



На Одещині правоохоронці затримали настоятеля Спасо-Преображенського храму УПЦ МП села Маяки, який на власному транспорті перевозив чоловіка призовного віку, щоб допомогти йому незаконно перетнути державний кордон і таким чином уникнути призову на військову службу. Про це повідомляє видання “Думская” з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Пише - джерело.

Як повідомили «Думській» джерела у правоохоронних органах, священнослужитель мав при собі посвідчення учасника тероборони та знав пароль-відгук, що дало йому можливість безперешкодно проїхати через блокпости.

За словами джерел, слідство встановило, що священнослужитель неодноразово сприяв незаконному перетину кордону особами призовного віку.

Також відомо, що священик є членом Всеукраїнської громадської організації «Православне козацтво» та раніше неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за підозрою у співпраці з бандформуваннями. Зокрема, у 2015 році священника вже затримували.

«Так, 2015 року у нього під час обшуку знайшли бойові гранати та оптичний приціл, проте тоді він відкупився від покарання. Цікаво, що у березні 2022 року в Одесі затримали трьох громадян України, які за грошову винагороду влаштували вибух у місті 25 травня 2021 року. Усі троє – члени «Православного козацтва». Наразі ж священнослужитель продовжує займатися протиправною діяльністю — незаконним переправленням через кордон осіб призовного віку (ст. 332 Кримінального кодексу України — Ред.), однак він знову намагається уникнути правосуддя корупційним шляхом», — розповіло джерело.


Читайте також:


Залишити коментар: