Скасувати податки для молоді! У Зеленського готують революційні зміни. Про таке можна було тільки мріяти



Роботодавців можуть звільнити від сплати єдиного соцвнеску за працівників, яким немає 27 років. При цьому з їх зарплат не потрібно буде платити податок.

- джерело.

Автор відповідного законопроекту вважає, що це стане для роботодавця додатковим поштовхом, щоб взяти на роботу молодого фахівця без досвіду. Документ опублікований на сайті Ради.

Що пропонується в законопроекті №2250:

зробити 0% податку з зарплати та інших винагород для співробітників до 27 років і їх роботодавців;

звільнити від сплати єдиного внеску за застрахованих осіб, які не досягли 27-річного віку. За них внесок будуть платити, якщо вони погодяться брати участь у системі загальнообов’язкового державного соцстрахування.

Зараз, з огляду на розмір “мінімалки”, роботодавець повинен за свій рахунок оплатити за свого працівника 918,06 гривень соцвнеску, утримати з працівника 751,14 гривень податку і 62,60 гривні військового збору.

Як стверджує автор законопроекту – народний депутат від “Слуги народу” Олексій Кучер, при таких фінансових втратах роботодавці вибирають досвідчених співробітників, а не студентів або молодих фахівців.

Схожий підхід вже був застосований у світовій практиці.

– У Польщі для вирішення проблеми з виїздом поляків на роботу в більш успішні країни було скасовано податок на доходи фізичних осіб для працівників, яким не виповнилося 26 років. Міжнародні експерти позитивно оцінили такий крок польської влади.

У Польщі були встановлені граничні розміри доходу, до якого застосовується відповідна пільга. У той же час, в українських реаліях встановлення граничного розміру доходу для отримання податкових пільг призведе тільки до залишення в тіні справжніх розмірів доходу населення, – зазначено в Пояснювальній записці до законопроекту.


Читайте також:


Залишити коментар: