Скандал в стінах КНУ: звільнили через домагання



Доцента і викладача ботаніки Київського національного університету імені Тараса Шевченка Петра Романенко звільнили за сексуальні домагання.

- джерело.

29 січня 2019 року в ректорат університету надійшла заява від студенток, які звинуватили викладача в неправомірних діях. Тоді ж студентка інституту Клементина Квіндт розповіла виданню “Нігіліст” про сексуальні домагання Романенко.

“Петро Олександрович під час занять жартує зі студентами, прийде до одних дівчат вночі в кімнату, у нього є ключі. І приходить один раз після відбою. Підсаджується на ліжко, ініціює розмову, кладе руки на коліна. Дівчина зізналася, що потім всю практику боялася і погано спала “, – згадав випадок семирічної давності журналіст видання” Нігіліст “.

Більше місяця спеціальна комісія вела розслідування. Вона виявила порушення і недоліки, допущені при проведенні навчальної практики.

“З урахуванням Етичного кодексу університетської спільноти… окремі дії і висловлювання доцента Романенко визнані не відповідними нормами етики науково-педагогічних працівників. Доцента Петра Романенко наказом від 22 лютого 2019 года… звільнили з займаної посади”, – повідомили офіційні представники КНУ.


Читайте також:


Залишити коментар: