Годі гуляти в шльопках: в Італії туристів штрафуватимуть за неправильне взуття



В Італії погрожують штрафувати туристів за те, що вони прогулюються мальовничими стежками національного парку Чинкве-Терре в шльопанцях, сандалях або іншому невідповідному взутті.

- джерело.

Як повідомляє The Local, штраф може скласти до 2500 євро.

Рятувальники скаржаться, що їм набридло рятувати невідповідно взутих туристів, які застрягають на крутих схилах та вузьких стежках місцевості.

“Проблема в тому, що люди приїжджають сюди, думаючи, що вони на морському узбережжі, але стежки понад селами більше схожі на гірські”, – зазначає глава національного парку Чинкве-Терре Патріціо Скарпелліні.

З метою інформування відпочивальників у рибальських селах, що розташовані на території Чинкве-Терре, будуть поширювати плакати і листівки. Співробітники поліції і національного парку також перевірятимуть взуття відвідувачів, перш ніж почнуть призначати штрафи для тих, хто ігнорує попередження.

Рятувальники з сусідньої Генуї кажуть, що їх часто викликають на допомогу туристам, які потрапили в скрутне становище в Чинкве-Терре. Рятувальні вертольоти обходяться італійським службам екстреної допомоги до п’яти тисяч євро на годину.

У той час, як Чинкве-Терре готується до нового курортного сезону, влада очікує, що проблема тільки посилиться. Кількість відвідувачів в цьому році має подвоїтися, зокрема, зросте число туристів з Китаю.

Мальовничий регіон фіксує 2,5 мільйона відвідувачів на рік. З них 450 тисяч приїхали влітку минулого року. У цьому році в період з квітня по вересень очікується 750 тисяч відвідувачів.

В останні кілька років зростаюча кількість туристів викликає критику з боку місцевих жителів, а також відпочивальників, які залишаються в регіоні протягом більш тривалого періоду.

З огляду на це виникли дискусії про обмеження доступу до прибережних стежок регіону. Та оскільки туристична індустрія є вкрай прибутковою, до реальних рішень дискусії не привели.


Читайте також:


Залишити коментар: