Штам “Омікрон” і таємничий хрускіт в суглобах, коли чекати страшної небезпеки: лікар про вірус і дивні прояви організму



Коронавірус продовжує дивувати медиків і простих мешканців. Штами “Дельта” і “Омікрон” вражають українців, викликаючи важкі симптоми і небезпечні ускладнення. На тлі пандемії у здорових та інфікованих виникають підозри щодо таємничих проявів організмів, які раніше не привертали уваги.

- джерело.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі лікар Тарас Жиравецький,

“Що нового у світі з пандемією? У США рекорди нових випадків 181000+, у Британії 90000+, Франція 72000+, Іспанія майже 50000, Німеччина 35000, але кількість летальних випадків у цих країнах відносно не висока. Вже є заяви, що Омікрон домінує в вище описаних країнах…

З‘явилась заява голови ВООЗ про те що можливо у 2022 році вдасться перебороти пандемію, коли 70% населення планети буде вакциновано двома дозами і з‘являться нові ліки від ковіду. У нас поки домінує Дельта, за місяць мабуть буде Омікрон і нас чекає ще одна хвиля”,- зазначив лікар.

Також медик розповів про питання, котре тривожить багатьох людей, проте вони не можуть знайти йому пояснення.

“Хотів написати сьогодні про те що нас усіх цікавить, не призводить до серйозних проблем, але деколи викликає бажання погуглити та приклеїти якусь хворобу до цієї теми – хрускіт в суглобах!

Часто запитують пацієнти в чому проблема і чому одні хрустять суглобами часто, а інші не можуть це зробити навіть докладаючи зусилля?!

Дехто навіть думає, що це проблема в обміні кальцію, нестачі вітамінів, зокрема вітаміну Д, хтось вважає, що це генетична схильність, або брак змазки в суглобах, тому потрібно вживати біодобавки з глюкозаміном та хондроїтинсульфатом, або це зв‘язано із запаленням суглобів…

Насправді – це таки недостача змазки в суглобах, але жодної небезпеки у цьому немає, а хрускіт це дійсно бульбашки повітря, які тріскають при певних рухах.

Але до запалення чи вітамінів ця проблема немає жодного відношення!

Яку ж закономірність я побачив у своїх пацієнтів, кому ця проблема дошкуляла, а деколи їх називали “чахликом невмирущим” бо хрускіт був чутний на відстані та хрустіли не тільки пальці, але й інші суглоби, окрім того вони переважно мали брак маси тіла і були веганами і вегетеріанцями…

Секрет в тому, що приобстеженні усі аналізи у них були просто казково добрі, більшість показників були в нормі і лікарі казали, що їх можна відправляти в космічну мандрівку, узд суглобів та внутрішніх органів також без змін.

Тому проблема тривала роками…

На практиці ми найчастіше у таких пацієнтів діагностували банальний аскаридоз.

Цей паразитоз є популярним серед любителів фруктів та салатів, бо це шляхи зараження ним.

Потрапивши в організм та пройшовши складний процес розвитку, дорослий паразит може виділяти певні речовини для свого захисту, які сповільнюють наш обмін і змінюють наше травлення.

І дійсно це може призводити до зменшення “змазки” у суглобах і постійного хрускоту в суглобах.

Після лікування паразитозу, хрускіт поступово зникає протягом року, деколи трішки швидше.

Тому, якщо ви постійно хрустите суглобами задумайтесь про те щоб обстежитись на паразитози, зокрема аскаридоз, особливо, якщо паралельно у вас постійний метеоризм, порушення травлення, постійна втома, погані нігті та сухість шкіри і ви постійно хочете спати вдень”,- зазначив він.


Читайте також:


Залишити коментар: